Skoči na glavno vsebino

V tednu med 28. februarjem in 4. marcem so bili učenci in učitelji Osnovne šole Litija, Podružnice s prilagojenim program v šoli v naravi v zdravilišču in letovišču Debeli Rtič.

Glavni cilj šole v naravi je bil, da se učenci neplavalci naučijo plavati, tisti ki pa že plavajo, pa izboljšajo svoje znanje plavanja. Zato so dvakrat dnevno plavali v bazenu hotela Arija, kjer so konec tedna svoje znanje preizkusili pod budnim očesom učitelja plavanja in to pokazali tudi svojim sošolcem. Večina učencev je osvojila bronastega delfina, kar pomeni, da so že samostojni plavalci. Ostali učenci pa so naredili velik napredek pri plavanju in bodo kmalu postali plavalci.

Poleg plavanja so imeli učenci še druge aktivnosti. Nekaj delavnic so pripravili pedagoški delavni zdravilišča, kjer so učenci iskali zaklad, streljali z lokom, si ogledali park in spoznavali rastline. Vsak dan so imeli športne aktivnosti na igriščih in v sredo tudi uradno nogometno tekmo med učenci in učitelji, kjer je zmaga po ogorčenem boju pripadla učiteljem. Po večerji so potekale večerne animacije. Imeli so tombolo, pustno rajanje, filmski večer in zaključni večer s podelitvijo priznanj, kjer so učenci pripravili svoje točke  in nato še zaplesali skupaj z učitelji. Vsak večer so odšli veseli in utrujeni na zaslužen počitek.

Vsi skupaj so preživeli lep in pester teden ob morju, ki se ga bodo z veseljem spominjali še dolgo časa.

Matjaž Bizilj

Dostopnost