Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in dragi učenci!

Novo šolsko leto se je začelo. Pričenjamo ga z velikim pričakovanjem, veseljem in v upanju, da bo to šolsko leto čim lepše, čimbolj mirno in da se bomo vsak dan naučili nekaj novega. Vsako leto se prvega septembra šolska vrata odpirajo na stežaj in vabijo vse, ki si želijo novega znanja in lepih izkušenj. Vsi učitelji smo se zelo potrudili, da smo se na novo šolsko leto dobro pripravili in vsi smo začetek ter ponovno srečanje nestrpno pričakovali.

Žal moramo zopet omeniti, da je virus še vedno med nami, da ogroža najšibkejše med nami in da moramo zaradi tega upoštevati vse tiste ukrepe, ki ščitijo in varujejo naše zdravje. Vse te ukrepe poznamo že od lani. Vsi varnostni in zdravstveni protokoli, ki jih priporoča NIJZ so potrebni za zagotavljanje varnega in zdravega učnega okolja (temeljito umivanje rok z milom in toplo vodo, zračenje prostorov, razkuževanje prostorov, površin in rok ob vstopu v šolo, nošenje mask na prevozih in v zaprtih skupnih prostorih). Preberete jih lahko sami, saj so za OŠ Litija v celoti objavljeni na spletni strani šole, učencem pa smo jih predstavili prvi šolski dan.

Letos je novost, da se lahko učenci od 7.r. in učenci od 3.stopnje PPVi naprej prostovoljno samotestirajo na domu (teste lahko prejmejo v lekarni z učenčevo zdrav. izkaznico) in tako še dodatno prispevajo k bolj zdravim pogojem za učenje v šoli.

Pouk načrtujemo po že znanem model B, ki smo ga izvajali že v lanskem šolskem letu. Uveljavlja pa se eno sprememba, in sicer vstop v šolo za starše idr. obiskovalce (govorilne ure, roditeljski sestanki, prireditve idr. dogodki v prostorih šole) je dovoljen le ob izpolnjevanju PCT (prebolel – cepljen – testiran) pogoja.

Pri pouku v šoli lahko sodelujejo le zdravi učenci in učitelji (brez znakov nahoda, brez povišane temperature, brez prebavnih motenj in slabosti), zato vas prosimo, da v primeru kateregakoli bolezenskega znaka otrok ne pošiljate v šolo, ampak se posvetujete z zdravnikom in v dogovoru z njim opravite testiranje. Ko se otrok pozdravi pa lahko pride v šolo, saj se sicer v šoli zelo slabo počuti in obenem lahko zbolijo tudi drugi. To bomo morali vsi zelo natančno izpolnjevati.

Vse potrebne informacije ob začetku pouka bodo na roditeljskih sestankih posredovali razredniki.

Ukrepov in navodil si ni izmislila šola, niti naši zaposleni, ampak vlada RS in NIJZ, zato prosimo, da vsa vprašanja, pobude in predloge naslovite nanje.

Šola je zelo pomembna stvar in v njej se običajno dogajajo same prijetne in zanimive stvari: stkejo se prava prijateljstva, ljudje so med seboj povezani in si pomagajo, se skupaj veselijo in tolažijo, ko je zares hudo. Zelo bi bilo žalostno, da bi si to, zaradi malenkosti in neprijetnosti, pustili vzeti.

Zato dajmo letos vsi v ‘šolski nahrbtnik’ veliko veselja, zavzetost za delo, odkritost, pravičnost, ljubezen in spoštovanje do bližnjih ter pravi odnos do dela.

V imenu kolektiva OŠ Litija, Podružnice s prilagojenim programom vam želim prijazen začetek pouka in uspešno novo šolsko leto.

 

Robert Farič, prof.

pomočnik ravnatelja

Dostopnost