Skoči na glavno vsebino

V zadnjih novembrskih in prvih decembrskih dneh so v OŠ Litija, Podružnici s prilagojenim programom izvedli kar tri tehniške dni.

Prvi z naslovom Mala praznična tovarna voščilnic je bil namenjen izdelavi novoletnih voščilnic. Skupaj z OŠ so se pridružili projektu Mala pozornost za veliko veselje na pobudo DEOS Centra starejših. Učenci prilagojenega programa so izdelali kar 60 voščilnic lepo okrašenih s pozitivnimi posvetili, ki so jih napisali na roke. Skupaj z učenci osnovne šole so izdelali približno 1200 voščilnic in jih predali DEOS-u.

Drugi tehniški dan je bil namenjan izdelavi novoletnih okraskov. Učenci so izdelali okraske, ki jih bodo obesili na novoletno jelko v primeru, da se vrnejo v šolo. V tem času pa bodo okraski zagotovo polepšali njihove domove. Učenci, ki so nadaljevali s tehniškim dnem še tretji dan, pa so svoja okna praznično okrasili. Nastali so čudoviti izdelki, nastale prekrasne praznične dekoracije in če opazite med sprehodom kakšno lepo okrašeno okno, je mogoče prav to delo učencev Podružnice s prilagojenim programom.

 

Matjaž Bizilj, Barbara Klanšek

Dostopnost